unelma-ammatti ikilomalla

Unelma-ammatti alkoi ikuisesta lomamatkasta

Suunnilleen kaksi vuotta sitten tarinamme käännekohta oli alkamassa. Olimme päättäneet hyvästellä vakituiset työsuhteemme ja lähteä ikilomalle. Tämä on kertomus siitä, kuinka ison elämänmuutoksen ja uusiin haasteisiin heittäytymisen myötä olemme päätyneet unelmiemme ammattiin.

Kutsuimme maailman matkaamme ikilomaksi, koska reissulle ei ollut päätetty loppumispäivämäärää.

Suunnitelmamme oli matkustaa niin pitkälle kuin rahamme riittäisivät ja niin kauan kuin se hyvältä tuntuisi. Ehkäpä olisimme ikilomalla ikuisesti?

Tavoitteenamme oli nauttia matkustelun tuomasta vapauden tunteesta ja kokeilla mahdollisimman paljon uusia asioita. Aikomuksemme oli toteuttaa pieniä ja isoja unelmia sekä tehdä kaikkea sellaista, johon kiireisenä arkena ei ollut riittävästi aikaa. Yksi iso unelma oli opetella kuvaamaan ja editoimaan videoita.

Tuolloin meillä ei ollut aavistustakaan, että videoiden tekemisestä voisi joskus tulla meille ihan oikea ammatti.

Hieman ennen reissun alkua päätimme kokeilla siipiämme tarinankertojina. Perustimme omat nettisivut ja aloimme kertoa ikilomasta julkisesti. Se oli menoa nyt!

Greetings from the beach! ⛱ Terkkuja rantsusta! ⛱ #beach #beach_lovers #dreambeach #vacation #holiday #beachday @pyyhekauppalina #rannalla #ranta #rantalomalla #travellifestyle #travel #traveler #travelling #travellingram #instabeach #instagramers #dronep

Kuvasimme elämämme ensimmäisen matkavideon, kun Trans-Siperian juna kolisteli hitaasti erämaiden halki Moskovasta Mongoliaa kohti. Tämän jälkeen emme ole laskeneet kameraa käsistämme yhtenäkään reissupäivänä.

Vaikka sana ikiloma kuulostaakin melkoisen leppoisalta löhöilyltä, se ei todellakaan ollut pelkkää lomailua.

Perinteisen lomamatkan sijaan ikiloma oli ennemminkin videoeditoinnin ja tarinankerronnan bootcamp. Kuljimme kiertolaisten lailla rinkat selässä maasta toiseen, kamerat kaulassa ja läppärit kainalossa.

Harjoittelimme videokuvausta ja videoeditointia tuhansia tunteja.

Välillä avasimme läppärit kapselihotelissa Venäjällä, toisinaan jurtassa Mongoliassa ja kerran editoimme videoita afrikkalaisen kyläyhteisöperheen savisessa kotitalossa.

Monen epäonnistumisen, pettymyksen ja kokeilun jälkeen aloimme pikkuhiljaa oppia ja oivaltaa. Video videolta rakastuimme videotarinoiden tekemiseen entistä vahvemmin ja yhä useammin sama keskustelunaihe nousi pintaan: Entä jos voisimme tehdä tätä työksemme?

Videoiden editointi HP Omen Notebook IKILOMALLA (5)

HP Omen Notebook_9 askelta matkavideoiden editointiin (56)

Unelma-ammatti

Ikiloman aikana toteutimme lukuisia pieniä unelmiamme, näimme uskomattoman hienoja maailmankolkkia ja heittäydyimme seikkailun vietäviksi enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kaiken kaikkiaan 461 päivän aikana kuljimme kahdeksan maan halki ja matkustimme yhteensä 70 000 kilometriä.  Vaikka reissun lopettamispäätöksen kohdalla matkanteko tuntuikin meistä edelleen hyvältä ja meillä oli vielä säästöjäkin jäljellä, päädyimme kuitenkin palaamaan Suomeen. Niin palavasti halusimme alkaa tekemään videotarinoita työksemme.

Unelma-ammatti alkoi ikuisesta lomamatkasta.

Vaikka ikiloma ei loppujen lopuksi ollutkaan ikuinen, jätimme sanan ”iki” osaksi meidän yrityksemme nimeä. Se kuvaa täydellisesti meidän ideologiaamme unelmien toteuttamisesta, heittäytymisestä ja siitä, että uskomme minkä tahansa olevan mahdollista. Kiinnostavien videotarinoiden luominen on meidän nykyinen rakas työnkuvamme Videotoimisto ikimedian omistajina.

<3: Titta ja Thomas

PS. Kaivoimme juuri esille vanhoja VHS-kasetteja ja kultaisen spray-maalipurkin, sillä tulevana viikonloppuna pääsemme osallistumaan PING Helsinki Business Festivaaleille. Meidät on valittu tapahtuman virallisiksi someguruiksi ja olemme innoissamme menossa Helsingin Jätkäsaareen tapaamaan muita tarinataitureita ja omien unelma-ammattiensa harjoittajia. Veikkaamme, että aika monen muunkin sisällöntuottajan unelma-ammatin alkutaipaleeseen on liittynyt isoja elämän muutoksia ja uusiin haasteisiin heittäytymistä.

Ai miten ne VHS-kasetit ja spray-maalipullot liittyvät tähän tapahtumaan? Tulette näkemään videoita festivaaliasuistamme perjantaina. 😉 Katso lisätietoja tapahtumasta täältä.

#pinghelsinki #clarionhelsinki

ping helsinki unelma-ammatti ikilomalla

Horse trek in Mongolia IKILOMALLA matkablogi travel blog (14)

 

14 TYKKÄÄ TÄSTÄ | LIKE THIS
Maailmanympärimatkan hinta | 461 PÄIVÄÄ IKILOMALLA
Jaa kavereillesi / Share with friends: