Sansibar

Merireittiä pitkin Sansibarille, Sea route to Zanzibar

Sansibar – Tansania

Hyppäsimme raikkaalle merireitille kohti Sanzibaria! Kahden tunnin seilauksen jälkeen saavuimme satamaan, jossa mukava AirBnB hostimme oli meitä autollaan vastassa.

Asuimme suloisessa sinisessä talossa, aivan uuden ja vanhan kaupungin rajalla. Talomme vieressä oli iso moskeija, jonka kaiuttimet raikasivat rukouksia yötä päivää.

Saaren sielu on sokkeloinen vanhakaupunki Stone Town, jonka kapeilla kujilla ja kauppapaikoilla ehti eksyä monen monta kertaa.

Aikanaan kaupunki on toiminut Sanzibarin sulttaanikunnan pääkaupunkina ja ollut vahva maustekaupan ja orjakaupan keskus.

Zanzibar – Tanzania

We took a refreshing sea route from Dar to Zanzibar! After a 2 hour sailing trip we arrived in the port of Zanzibar where our lovely AirBnB host was waiting for us with his car.

We were living in a cute blue house right at the border of the old town and the new town. There was a huge mosque right next to our house and it was blasting loving prayers to all, day and night!

The soul of Zanzibar is the never ending mazes of Stone Town where we found tons of narrow alleys full of tiny shops. Here we got lost over and over again and it was such fun.

A long time ago this town worked as the former capital of the Zanzibar Sultanate and was a powerful hub for trading spices and slaves.

KATSO VLOG VIDEO | WATCH VLOG VIDEO

IKILOMALLA?

Ikilomalla on seikkailijapariskunnan reissutarina ja matkablogi. Hyppäsimme pois rottarallista syksyllä 2015 ja lähdimme elämämme suurimmalle matkalle, ikilomalle.

Tervetuloa mukaamme ikilomalle! Seuraa reissuamme Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Periscopessa, Snapchatissa ja YouTubessa.

IKILOMALLA?

Ikilomalla is a journey of a lifetime hosted by a Finnish couple. We quit our rat race on autumn 2015 and left on the biggest adventure of our lives, IKILOMALLA (“Forever vacation”).

Welcome aboard our IKILOMALLA! Follow our journey on FacebookInstagram, Twitter, Periscope, Snapchat and YouTube.

Sansibar matkablogi vlog

12 TYKKÄÄ TÄSTÄ | LIKE THIS
AFRIKKA - Täällä ollaan! AFRICA - Here we are!
Vankilasaaren veikeät asukit, Lovely dwellers of Prison Island
Jaa kavereillesi / Share with friends:
6 Comments
 1. WOW teidän facebook videoita, aivan mielettömiä mestoja ja värejä, tekstiilit ihan huimaavia ja se luonto tietenkin aivan omaa luokkaansa. Totta sekin ettei Afrikasta tule lainkaan samaa ensivaikutelmaa kuin esim Intiasta..heti tuli fiilis lähteä Afrikkaan. Ja ne kilpikonnat voi jukra miten ihania..mitä taas hiustenleikkuuseen tulee, niin: “lets put it in this way; IT WILL GROW” hahaha

  Reply
  1
  • Thomas sanoi ihan samaa… Hiustahan se vain on… 😀 Nyt malliin on jo totuttu ja se on itseasiassa miellyttävän lyhyt tähän hellesäähän. 😀

   Noi kilpparit oli IIIIIHANIA! <3 Melkein tekis mieli mennä niitä uudestaan katsomaan. 😉 Oli tosi yllättävää, että ne oli niin eloisia ja liikkuivat nopeasti ruoan perässä meitä seuraten. 😀

   T & T

   Reply
   1
 2. Ihan MAHTAVIA nämä teidän videot, ja huh noita ruokia..uskokaa pois niin minä maistan ne upeat maut..ja heti alkoi tekemään mieli riisiä ja kokeilla inkiväärillä maustamista..ah apua.
  Paikka vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, voi kun joskus pääsis itse tuollaiselle matkalle..Maailma omin silmin nähtynä..on kuin rahaa pankissa! Kiitos näistä hulppeista elämyksistä!

  Reply
  2
  • Kiitos Siru <3

   Ruoka on ollut useimmissa paikoissa todella maukasta. Perheiden luona olemme harjoitelleet sormilla syömistä lattialla istuen… Aluksi se oli hurjan vaikeaa – etenkin riisin ja kastikkeen syöminen. Ruoka vaan roiskui epämiellyttävästi ohi suun. 😀 Mutta viikon harjoittelun jälkeen jo osaamme… 😉

   Sansibarilainen kahvi on hyvää! Sinne on laitettu tuhti kardemummahippu sekaan, joka tekee siitä vahvan mausteisen. 🙂

   Titta ja Thomas

   Reply
   2
 3. Nyt oli jälleen kerran loistava video, hyvä sisältö ja hieno editointi. Nauttikaa. Ja mitkä maisemat ja kulttuuri

  P.S. Helsingissä oli +4° aamulla.

  Reply
  3
  • Kiitos kommentistasi Joakinm! Tälläinen palaute pistää hymyn herkälle! 🙂 (Emmekä tarkoita pelkkiä Helsingin lämpötiloja… 😉 )

   Ratkaisimme juuri internet ongelmamme ostamalla uuden tehokkaamman nettiliittymän, joten nyt videoiden lataus alkaa helpottua. Ensimmäisiä Afrikkapätkiä latasimme monen monta kertaa yön yli nettiin vain huomataksemme “error” viestin aamulla. 😀

   Tämä Afrikka on kyllä ollut tähän mennessä yhtä huikeaa elämystä. 🙂 Seuraavia videoita latailemme juuri YouTubeen ja tänne nettisivuille! 🙂

   -Titta ja Thomas

   Reply
   3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *