resorttielämää ikilomalla matkablogi

Resorttielämää työntekijän näkökulmasta, Resort life from a local’s perspective

Resorttielämää Jambianissa

Täällä paikallisten luona asuessamme, oma olo ei tunnu enää ollenkaan turistilta.

Joka aamu ”me kyläläiset” haemme juomaveden ja pesuveden painavilla kanistereilla kylän yhteiseltä kaivolta. Kaivon luona istuskellessamme ja kanistereita täyttäessämme meillä on ollut aikaa silmäillä sadan metrin päässä näkyvää resorttielämää.

Varakkaat turistit saapuvat ilmastoiduilla takseilla hienoille resorteille ja laukunkantajat kantavat heidän matkalaukkunsa sisään.

Setelit vaihtavat jatkuvasti omistajaa, kun turisteille myydään mitä erilaisempia palveluita.

Jopa kylätien pituisella kävelykierroksella on hintalappu.

Resort life in Jambiani

Living here in a local village, we don’t feel being tourists at all.

Every morning “we villagers,” carry our drinking water and washing water to home from a village well with big and heavy canisters. While we sat at the well in fulfilling our canisters we have time to observe the resort life which is located a hundred meters away from the well.

Wealthy tourists arrive in these beautiful resorts with air-conditioned taxis and bag carriers carry their suitcases in.

Notes are constantly changing hands, when the tourists are buying expensive services.

Even a walking tour along this village road has a price tag.

vauva_kasitelty_pienivauva_3_kasitelty_pieni

Turismi on iso elinkeino täällä Jambianissa ja se on elanto myös meidän host perheemme vanhemmille. Yhtenä aamuna meillä oli ilo päästä perheen äidin mukaan katsomaan, millaista työtä hän tekee turistibisneksen parissa.

Tykkäämme ajatella, että majoittumalla paikallisten kotona, tuemme suoraan näitä perheitä ja heidän kyläyhteisöään.

Vaikka asumme, nukumme ja syömme kyläläisten kotona, jaamme kuitenkin saman valkoisen rantaviivan resortin asiakkaiden kanssa ja meillä on sama mahdollisuus halutessamme käyttää resortin palveluita kuin varsinaisilla asiakkaillakin.

Uskomme, että tällä tavalla matkustaen olemme päässeet kokemaan parhaat jutut resorttien muurien kummaltakin puolen.

Tourism is big business here in Jambiani and also both parents of our host family make their living in this business sector. We had a pleasure to get to see what kind of work the mother of our host family does.

We like to think that staying in a local home, we support directly these families and their village community.

Although we live, sleep and eat with these villagers, we are sharing the same white sand beach as resort clients and we have same opportunity to use the resort’s services as people who have a room in the resorts.

We have come to a conclusion that travelling like locals live we have got to experience the best things from the both sides of the walls of resorts.

KATSO VLOG VIDEO | WATCH VLOG VIDEO

IKILOMALLA?

Ikilomalla on seikkailijapariskunnan reissutarina ja matkablogi. Hyppäsimme pois rottarallista syksyllä 2015 ja lähdimme elämämme suurimmalle matkalle, ikilomalle.

Tervetuloa mukaamme ikilomalle! Seuraa reissuamme Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Periscopessa, Snapchatissa ja YouTubessa.

IKILOMALLA?

Ikilomalla is a journey of a lifetime hosted by a Finnish couple. We quit our rat race on autumn 2015 and left on the biggest adventure of our lives, IKILOMALLA (“Forever vacation”).

Welcome aboard our IKILOMALLA! Follow our journey on FacebookInstagram, Twitter, Periscope, Snapchat and YouTube.

10 TYKKÄÄ TÄSTÄ | LIKE THIS
Miltä maistuu Zanzibar Coca Cola? 🌴 What does Zanzibar Coca Cola taste like?
Talon rakentaminen Sansibarilla | Building a house in Zanzibar
Jaa kavereillesi / Share with friends:
2 Comments
 1. unohtanut aivan kirjoittaa tänne, mutta nyt muistin. Näitä teidän juttuja on aivan ihana lukea uudelleen ja uudelleen…etenkin tällaisena päivänä kun ulkona on loskaa ja vettä sataa, mikäs sen mukavampaa kuin istua sohvalla ja matkata Afrikan aurinkoon!

  Reply
  1
  • Parhaita virtuaalimatkoja ulkomaille! 😉 Ihana kuulla! <3
   Paljon terkkuja ja haleja täältä Etelä-Afrikan auringon alta. 🙂 Täällä on todella paljon Australian tunnelmaa ja luonto on kuin Uudesta-Seelannista! Aivan mielettömän upea matkakohde…. Odotappas vaan kun saadaan videot valmiiksi, 😉

   T&T

   Reply
   1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *