Telttailua Kiinan Muurilla

Camping on the Great Wall of China

Kuinka telttailla Kiinan muurilla?
TÄSSÄ OHJEET:
1. Gubeikou (古北口 Gǔběikǒu) on Beijingistä n. 130 kilometriä pohjoiseen ja n. 3-4 tunnin matkan päässä kaupungin keskustasta. Kiinan muurin nimi on ”Panlongshan” eli ”Coiling Dragon Mountain” (蟠龙山). Osoite: Southeast of Gubeikou Town, Miyun County, Beijing

2. Valitse Pekingissä metrolinja 2 tai 13 (ennen klo 8 aamuruuhkaa) ja saavu Dongzhimen pitkän matkan bussiterminaalille.

3. Nappaa expressbussi numero 980 ja matkusta noin 1.5-2 tuntia Miyun kylään pysäkille ”Miyun changtu chezhan” (密云长途车站). Suosittelemme käyttämään busseissa julkisen liikenteen ladattavaa matkakorttia, sillä matka on tällöin puolet halvempi kuin käteisellä matkustettaessa. Bussikortti pitää leimata bussin sisälle saapuessa ja toisen kerran bussista poistuttaessa. Matka Pekingistä Miyuniin maksaa noin 6 yuania (1 euro).

4. Älä huomioi kalliita minibusseja tai taksikuskeja, jotka hyökkäävät haukan lailla kimppuusi bussista ulos astuessasi. Kävele siihen suuntaan, josta bussi saapui, ylitä risteys oikealle päin ja kadun varresta löydät bussipysäkin Gubeikouhun. Hyppää ensimmäistä bussia pienempään bussiin (bussi numero 25), joka ajaa noin tunnin välein Gubeikouhun reilun 50 kilometrin matkan. Matka maksaa kortilla maksettaessa 4 yuania ja kestää 1,5-2 tuntia.

5. Gubeikoussa lähin bussipysäkki muurin sisäänkäynnin luona on pysäkki juuri ennen suurta Gubeikoun tunnelia ”Yong Jun Road” (拥军路). Jos ajat vahingossa tämän pysäkin ohi kuten me teimme, seuraavapysäkki on muutaman sadan metrin päässä kyläkaupan kohdalla.

6. Pääsymaksu muurille on 25 yuania (4 euroa).

7. Muurille pääsee nopeimmin kylän vasemmalta laidalta ylöspäin lähtevää polkua seuraten.

8. Jos haluat kokea muurilla vaeltamisen päinvastaiseen suuntaan (kuten me teimme), kävele pienen sympaattisen kylän läpi tien vierustaa pitkin noin viiden kilometrin matka, jonka jälkeen saavutat muurille johtavat pitkät portaat. Tämä on lähellä Kiemurtelevan lohikäärmevuoren päätyä: oikealla vastaan tulee armeijablokki ja vasemmalla 13 kilometrin matka muuria pitkin takaisin kylään.

9. Hyvä vaihtoehto olisi ollut syödä lounas kylällä, sillä siellä oli paljon paikallisia ravintoloita ja olisimme säästyneet painavan ruoan kantamiselta.

10. Jos yövyt muurilla, muistathan siivota jälkesi. Toivomme, että paikka pysyy yhtä puhtaana ja alkuperäisen näköisenä vielä tulevaisuudessakin, jotta seikkailuja rakastavat pääsevät nauttimaan tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta!

11. Bussi nro 25 takaisin päin lähtee ison tien varresta kauppaa vastapäätä olevalta bussipysäkiltä. (Kauppa on tunnelin jälkeen samalla puolella tietä kuin missä Kiinan muurin sisäänkäynti on.)

Lue lisää meidän telttailukokemuksestamme täältä: www.ikilomalla.fi/telttailu-kiinan-muurilla/

Ikilomalla on seikkailijapariskunnan matkablogi, joka kertoo ikuisesta lomamatkasta maailmanympäri. Kuvaamme ja editoimme seikkailuistamme matkavideoita jokaisesta maasta, jossa matkustamme. Tervetuola mukaan ikilomalle!

Seuraa matkaamme:

Nettisivullamme: https://www.ikilomalla.fi
Facebook: https://www.facebook.com/ikilomalla
Twitter: https://twitter.com/Ikilomalla
Instagram: https://instagram.com/ikilomalla/

Matkavideot on kuvattu Nikon 1 J5 kameralla editointi on tehty Hewlett-Packard OMEN läppärillä. Lähes kaikki vaatteemme ovat Luhta brändiä ja HAIX kenkämme ovat Varustelekasta. (sponsoroidut tuotteet).

8 vinkkiä vaellusteltan valintaan
Exped Airmat Lite Plus 5 M
Jaa kavereillesi / Share with friends: