VIDEO: HALTI XPD 2 VAELLUSTELTTA

VIDEO: HALTI XPD 2 HIKING TENT

HALTI XPD 2 Vaellusteltta
Me valitsimme reissuumme mukaan kolmen vuodenajan teltan (kevät-kesä-syksy), koska Uudessa-Seelannissa sää vaihtelee paljon ja erittäin nopeasti.

Kolmen kuukauden aikana nukuimme teltassa keskimäärin joka kolmantena yönä. Lämpötilat vaihtelivat lomamme aikana +32 asteesta +4 asteeseen, joten vaellustelttamme oli olosuhteiden kannalta aika nappivalinta.

Me valitsimme tunneliteltan juurikin teltan eteistilan takia. Teltan sisällä on enemmän tilaa, kun pystymme jättämään isot rinkat teltan eteiseen.

Telttamme kaikki ”turhat” tilat on minimoitu, jotta se olisi mahdollisimman kevyt ja pieni.

Meidän telttamme painaa kokonaisuudessaan 3.7 kiloa, joka on melko kilpailukykyinen paino kahden hengen tunneliteltalle. Paljoa enempää ei vaelluksella jaksaisi edes kantaa mukana.

Meidän telttamme on kaksikerroksinen; ulkokerros on vedenpitävää kangasta ja sisäkerros on hengittävää kangasta. Molemmat kerrokset pystytetään samanaikaisesti ja parhaimmillaan kannettava kotimme on nukkumisvalmiina alle kahdessa minuutissa.

Kiilamaisen muodon ansiosta vaellusteltta kestää rajumpiakin myrskytuulia.

Teltan sivuista löytyy useita säilytystaskuja pikkutavaroille ja vaelluksella kastuneet sukat voi ripustaa kuivumaan teltan sisällä oleville naruille. Kaikissa ovissa ja tuuletusaukoissa on hyttysverkot, mutta ne eivät kuitenkaan pidä muurahaisia loitolla.

Tuuletusaukkoja voi säädellä säätilan mukaan ja ilma vaihtuu teltassa erittäin hyvin. Kylmällä ilmalla (alle +10 astetta) lämpö säilyy teltan sisällä pitkälle aamuyöhön saakka.

Telttamme ulkokangas ja sisäkangas ovat polyesteria, joissa molemmissa on ripstop kudonta. Teltan pohja on polyesteria.

Telttakangas on kestänyt kovaakin käyttöä erittäin hyvin ja toistaiseksi olemme selvinneet ilman sen suurempia kolhuja. Ainoa telttaan tullut reikä on oven hyttysverkossa muurahaisten yllätyshyökkäyksen jäljiltä.

Telttakaaret (3kpl) ovat 8,5mm alumiinia, jotka on merkitty selkeillä värikoodeilla. Meidän ei tarvitse koskaan arpoa mikä keppi pitää pujottaa mihinkin reikään!

Alumiiniset V-malliset maakiilat (23kpl) ovat vahvat ja uritetut. Pienellä voimankäytöllä kiilat ovat uponneet jopa kovaan soraiseen maaperään.

Telttanarut ovat todella vahvat ja niissä on näppärä kiristysmekanismi, jolla teltan ulkokankaan saa pingoitettua mahdollisimman kireäksi. Narut eivät mene solmuun, koska niitä säilytetään teltan ulkopinnassa olevissa säilytyspussukoissa.

Teltan mukana tuli kätevä korjaussarja, jolla pystyy korjaamaan mahdolliset repeämät tai irronneen vetoketjun. Toistaiseksi emme ole vielä päässeet korjaussarjaa käyttämään.

Vaellustelttamme on kestänyt vettä erittäin hyvin, ja olemme kokeneet jopa kolmen päivän kestäviä kaatosateita Uuden-Seelannin nopeasti vaihtuvassa ilmastossa.

Telttamme ulkokangas ja lattiakangas kestävät jopa 5000 millimetrin vesipatsaan ja sen saumat on teipattu vedenpitävyyden varmistamiseksi.

Meidän telttamme arvo pyörii noin 300 euron paikkeilla, mikä on mielestämme hyvä hinta tämän laatuiselle teltalle.

Meidän vaellustelttamme on nimeltään

Halti XPD 2 vaellusteltta

ja saimme sen Haltin sponsoroimana mukaan ikilomalle.

Katso telttamme esittelyvideo, joka on kuvattu Uuden-Seelannin upeimmissa maisemissa.

www.halti.fi

 

– – –

Ikilomalla on seikkailijapariskunnan matkablogi, joka kertoo ikuisesta lomamatkasta maailmanympäri. Kuvaamme ja editoimme seikkailuistamme matkavideoita jokaisesta maasta, jossa matkustamme. Tervetuola mukaan ikilomalle!

Seuraa matkaamme:

Nettisivullamme: https://www.ikilomalla.fi
Facebook: https://www.facebook.com/ikilomalla
Twitter: https://twitter.com/Ikilomalla
Instagram: https://instagram.com/ikilomalla/

Matkavideot on kuvattu Nikon 1 J5 kameralla editointi on tehty Hewlett-Packard OMEN läppärillä. Lähes kaikki vaatteemme ovat Luhta brändiä ja HAIX kenkämme ovat Varustelekasta. (sponsoroidut tuotteet).

Trans-Siperian junamatka: 10 000 kilometriä Moskovasta Pekingiin
8 vinkkiä vaellusteltan valintaan
Jaa kavereillesi / Share with friends: