Mount Doom

Kun vuori voitti vaeltajat, When the mountain won the wanderers

KATSO MATKAVIDEO | WATCH TRAVEL VIDEO

Tuomiovuoren vaellus

Päätimme lähteä Taru Sormusten herrasta tutulle tulivuorelle, pahamaineiselle Tuomiovuorelle, jonka huippu ulottuu miltei 2300 metrin korkeuteen.

Vaellus ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan, vaan tällä kertaa vuori voitti vaeltajat.

Thomas & Titta

Mount Doom hike

We decided to head off to the famous Lord of The Rings volcano. To the notorious Mount Doom, which summit can reach up to nearly 2300 meters.

However the hike didn’t go according to our plans and this time the mountain won the wanderers.

Thomas & Titta

PS. Tykkäsitkö?

Jos tykkäsit videosta, tilaa meidän Youtube kanavamme täältä: IKILOMALLA YouTube kanava. Kanavan tilaamiseksi sinulla pitää olla Google-tili, jonka tunnuksilla YouTubeen kirjaudutaan sisään. Kun tilaat kavamme, saat sähköpostitse ilmoituksen, kun uusi matkavideo julkaistaan.

PS. Did you like it?

If you liked our video, please subscribe our YouTube channel from here: IKILOMALLA YouTube channel. In order to subscribe our channel you need to have a Google account to login to YouTube. When you subscribe our channel you will get a notification via email when we publish our next travel video.


IKILOMALLA MATKABLOGI | TRAVEL BLOG

Ikilomalla on seikkailijapariskunnan matkablogi. Hyppäsimme pois rottarallista syksyllä 2015 ja lähdimme elämämme suurimmalle matkalle, ikilomalle. Tervetuloa mukaan!

Seuraa reissuamme FacebookissaInstagramissa, Periscopessa, Twitterissä ja Youtubessa.

Ikilomalla is a Finnish travel blog hosted by a Finnish couple. We quit our rat race on autumn 2015 and left on the biggest adventure of our lives, IKILOMALLA (“Forever vacation”). Welcome aboard!

Follow our journey on FacebookInstagram,  Periscope, Twitter and YouTube.

9 TYKKÄÄ TÄSTÄ | LIKE THIS
Käyttäisitkö sinä rahasi luksuslomaan? Would you spend your money into a luxurious holiday?
Yökylässä maorien pyhän talon lattialla, Overnight on the floor of a Maori holy house
Jaa kavereillesi / Share with friends:
12 Comments
 1. Mun piti katsoa tää video jo silloin kun julkaisitte tän mut en silloin ehtinyt. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

  Voi hitto, pystyn niin kuvittelemaan sen ketutulsen tunteen, kun tajusitte joutuvanne kääntymään takaisin!! Mutta ehdottomasti olisin toiminut itsekin samoin. Toi keli näytti ihan älyttömältä. Itse sen sijaan vaelsimme saman reitin ja huiputimme Mt. Doomin auringonpaisteessa, ja voin kertoa ettei sekään ollut mikään helppo nakki! Me oltiin just niitä Titan videolla päivittelemiä hulluja, jotka kiipes sinne vielä lenkkarit jalassa 😀 Mutta aivan huikea kokemus, ehkä yks elämäni parhaista! Linkkaan tähän vielä mun postauksen tuosta vaelluksesta, jos ette ole törmänneet siihen aiemmin. Pikkaisen saattaa näkyä erilaisia maisemia johtuen hieman erityyppisestä kelistä… 🙂

  http://rimmalaura.com/2014/01/17/tongariro-alpine-crossing/

  Reply
  1
  • Ai niin ja mehän nähtiin sinne huipulle kiivetessämme myös yks helikopteripelastus… Yks mimmi oli saanu kivenmurikan päähänsä ylöspäin mennessään ja oli niin huonossa kunnossa, ettei voinut mitenkään jatkaa vaellusta. Että ei tosiaankaan mikään perus puistolenkki kyseessä, heh.

   Reply
   1
   • Ne kivet lähti ihan törkeen helposti vierimään alaspäin… Ei pelottanut ainooastaan se, että ylhäältä tulisi kivi itseä päin, vaan myös se, että tiputtaisi itse kiven jonkun toisen päälle :O HUI

    Titta – IKILOMALLA

    Reply
    1
  • Kiitos Laura mainiosta kommentista! 😀

   Joitakin kuvia nähnyt samasta paikasta auringonpaisteella, niin vaikea uskoa, että ollaan se reitti vaellettu 😀 Niin eri näköistä! Melekin vois kokea tän vaelluksen vielä uudemman kerran hyvällä kelillä. HArmittaa kun jäi kauniit näköalat isoimmilta osin näkemättä…

   Hahahaha 😀 Kreisiä kyllä lenkkarit jalassa mennä huipulle. VArmaan ollu nilkkoihin saakka mustaa hiekkaa ja tuhkaa 😀

   Pitääpä kurkata tuo sun postaus – thanks! 🙂

   Titta – IKILOMALLA

   Reply
   1
 2. No HUH mikä seikkailu! Vuoristot ne on parhaita juuri tuon voimansa takia. Eipä tässä vaeltajat silti paljoa vuorelle hävinneet! Olisin varmaan itekin päättänyt tossa kohti kääntyä alas, kun huipulta ei olisi edes nähnyt maisemia tuossa säässä ja verisiä kiipeilijöitä vaan tulee vastaan. 😀 Varmasti huikea vaellus silti!

  Reply
  2
  • Thanks kommentista Johanna ✌️

   Olimme täysin lyömässä hanskat tiskiin siinä verisen äijän kohalla ku jatkuvalla syötöllä porukka kehoittaa meitä, että älkää menkö! Ei kannata!
   Naisilla oli meikit pitkin naamoja, että näyttivät, että olisivat itkeneet koko matka ylös ja alas vuorta.
   Jotenkin me vaan menimme pieniä etappeja kerrallaan ja jossain vaiheessa pelotti niin paljon katsoa alas, että ylöspäin tuntui turvallisemmalta jatkaa 😅.
   Kummasti se mieli toimii, mutta kun alkoi näpit ja kintut jäätyä ja kiviä tippumaan niin oli vaan pakko hitaasti tulla alas vaikka kuinka pelotti.

   Tapasimme tuttavan kuomasen alhaalla joka oli mennyt vuorelle edeltävänä päivänä ihan kunnolla ajalla vaeltamaan niin hänen kaverin naamaan oli tippunut kivi ja oli naama aivan tohjona. Sanoi vaan meille, että ihan hyvä vaan, että tulitte alas ennen kuin teloitte toisenne.

   Mutta oli se kyllä hurja seikkailu, glad we gave it a try and lived to tell our story 👍

   -Thomas & Titta

   Reply
   2
 3. Omituista kyllä, mutta teidän video Mt Doomista ja se teidän vaellus tuntui siltä kuin olisi tosi kiva päästä joskus kokeilemaan tuollaista extreme juttua, eli missä on vaikeat olosuhteet–se teki siitä jotenkin paremman kokemuksena, mutta jep; en olisi minäkään jatkanut matkaa tossa kelissä.
  :oD

  Reply
  3
  • Ei tämä matkustaminen olisi mitään jos ei välillä tulisi vastoinkäymisiä tai haasteita.
   Täällä Uudessa-Seelannissa on niin tissi-poski-meininkiä ja helppoa muuten, mutta tuo luonto Äiti jaksaa yllätellä ja palauttaa meidän maanpinnalle, “Tässä teille vähän haastetta!”.

   Meininki on aivan toista luokkaa kuin esim muissa IKILOMALLA maissa. Välillä tuntuu niin helpolta tää matkustaminen täällä, että ei tunnu matkustamiselta lainkaan.

   -Thomas & Titta

   Reply
   3
 4. Miten ihana video ja miten pystyinkään samaistumaan jokaiseen askeleeseenne ja tunteeseen… Vaikka siis mehän ei lähdetty edes kokeilemaan tuota Doomia, koska mä tiesin, etten olis pystynyt siihen. Teitte mielestäni ihan oikean päätöksen tuossa kelissä.
  Meidän trekin aikana muuten yksi nuori kundi tippui Doomilta parinsadanmetrin verran alaspäin, vuorenrinnettä rymistäen. Kuultiin se kun vuorien välissä kaikui… ja myöhemmin törmättiin tähän kaveriin ja hän oli päästä varpasiin aivan verinaarmuilla. Suorastaan ihme, että kaveri oli vielä elossa.

  Meillä sattui muuten tosi kirkas keli ja kohtalaisen hyvä sää oli ylhäälläkin tuolloin. (Piti ihan tarkistaa, niin me ollaan oltu tuolla maaliskuun puolivälissä). Jos haluat fiilistellä maisemia vähemmän usvaisella säällä, niin kuvia löytyy blogistani http://siveltimella.blogspot.fi/2015/03/tongariro-alpine-crossing-tulivuorelle.html

  Ihanaa seikkailun jatkoa teille!

  Reply
  4
  • Thanks Sanna ❤️

   Saimme hyvät ensivaikutelmat blogistasi mitä meidän tulisi odottaa Uudesta-Seelannista, mutta tämä paikka ei näyttänyt laisinkaan samalta kuin sun blogissasi 😀
   Ovat kuin kaksi erillaista paikkaa ja näkymät olivat niin minimalistiset verrattuna miltä näyttävät kirkkaalla päivällä. Uuteen-Seelantiin voisi tulla vaikka kuinka monta kertaa ja kelit voivat vaikuttaa niin paljon miten sisäistää eri paikat.
   Sama pätee extreme aktiviteetteihin, sää latelee pitkälti millainen kokemus välittyy muistiin 🙂

   Sun kuvat on kyllä huikeita ja välillä palaavat mieliimme kun katsomme vuoria (eihän se nyt ihan tällänen ollut kuin Sannan blogissa 😂), mutta onphana erillainen.

   -Thomas & Titta

   Reply
   4
   • Niin samaa mieltä että Uuteen-Seelantiin voisi palata monta kertaa uudestaan!
    Ja kiitos tästä kommentista teille <3

    Reply
    4
    • Me ollaan jo mietitty, että olis nastaa nähdä Queenstown talvella. Käydä talviurheilemassa noilla hulppeilla vuorten huipuilla. Ja ihailla lumisia maisemia <3 Ehkä vielä joskus.:)

     Titta & Thomas / IKILOMALLA

     Reply
     4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *