DSCN6563

Mikä ihmeen ikiloma? What the heck is ikiloma?

ENGLISH BELOW
Helpompi kai aloittaa siitä mikä on tavallinen loma? Tavallinen loma alkaa ja päättyy tiettynä ajankohtana ja se kestää vain rajallisen määrän lomapäiviä (Buu!). Ajan rajallisuuden vuoksi on usein etukäteen päätettävä, mitä lomalla haluaa tehdä, minne haluaa matkustaa ja kuinka kauan aikoo viipyä missäkin kohteessa. (Tupla Buu!)

Ikilomalla aika ei rajoita lomailua, eikä tarkkoja suunnitelmia tarvita. Alustavia matkasuunnitelmia on toki hyvä tehdä, mutta tiedämme jo nyt, että reittiä tullaan päivittämään ja suunnitelmia muuttamaan matkamailien edetessä.

Tässä vaiheessa olemme ostaneet menoliput Siperiaan ja suunnitteleet joitakin lentoreittejä (niistä lisää seuraavissa postauksissa).

“Ikiloma on kaikkea sitä mitä tavallinen loma ei ole.”

Jos reitin varrelta löytyy mielenkiintoinen kaupunki tai uskomattoman kaunis luontokohde, voimme vaivatta jäädä tutkimaan paikkaa pidemmäksikin aikaa. Sillä Ikilomalla ei ole kiire minnekään.

DSCN6564

DSCN7899

DSCN6759

DSCN7605

Ikilomalla on aikaa tehdä ja kokea niitä asioita, joita arkena tai tavallisena lomapäivänä ei usein ennätä. Aiomme tutustua vieraisiin kulttuureihin, kokeilla uusia harrastuksia ja jännittäviä urheilulajeja, toteuttaa luovuutta vaativia projekteja, vaeltaa luonnossa, asua autiolla saarella ja kalastaa iltaisin auringon laskiessa.

Aiomme istuskella rantakalliolla ja nauttia mustaa kahvia aamuauringon noustessa. Kuunnella merituulen kuiskutusta ja tuntea aaltojen pärskyvän suuria kiviä vasten. Jutella niitä näitä tai istua ihan hiljaa. Olla tekemättä mitään ja nauttia kiireettömyyden tunteesta.

Ikiloma on irroittautumista arjen rutiineista. Niin pitkäksi aikaa, että ei edes muista mitä arki tarkoittaa. Meidän Ikilomamme kestää ehkä kuukausia tai ehkä vuosia. Tai ehkä se ei lopu ollenkaan… Parasta olisi, että Ikilomalta takaisin palattuamme, tavallinen arki tuntuisi Ikilomalta.

Ikiloman kulkua, seikkailuja ja kokemuksia aiomme tallentaa tänne blogiin tekstien, kuvien ja matkavideoiden muodossa.

Jos sinulla on hyviä ideoita mitä Ikilomalla voisi tehdä, laita meille viestiä tai jätä kommentti alle!

T&T


What the heck is ikiloma?

Have you ever sat down to think what is a normal holiday? It starts and ends on a fixed date and because of this lack of time, plans and bookings must be made way before you even hit the country. That’s not the case with IKILOMA. Time doesn’t restrict us.

To have only one week in a country you have never been to is a painful thought. Imagine how much more you can do and learn if that one week would turn into one month or maybe three months, now that’s a lovely thought 😉

Simply put, IKILOMA is everything your average holiday is not.

IKILOMA is getting to know where your comfort zone limit is and detaching yourself from your safe and comfy everyday routines. Hopefully for such a long time that you forget what your everyday routines were. Our IKILOMA can last for some months or maybe some years? No one knows. The best case scenario would be that when we come back to Finland, we would reflect our new state of mind into our everyday lives and make it feel more like IKILOMA 😀

T&T

  TYKKÄÄ TÄSTÄ | LIKE THIS
Ketkä lähtevät Ikilomalle? Who's quitting the rat race?
Mitä mainioin matkasuunnitelma, A couple with a plan
Jaa kavereillesi / Share with friends:
2 Comments
 1. Hi Son and Titta,
  Great Site I love it.
  Hope to see you both soon, remember when you mention NZ always throw in Australia.
  Love Dad and Rosa xoxoxox

  Reply
  1
  • Glad you guys liked it! Don’t forget to share our site in Australia 🙂
   Thanks for the tip!
   <3: Titta & Thomas

   Reply
   1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *