MAAILMANYMPÄRIMATKAN HINTA_02

Maailmanympärimatkan hinta | 461 PÄIVÄÄ IKILOMALLA

Puhumme usein, että ikilomalla oli ”maailmanympärimatka”, vaikka todellisuudessa emme 461 reissupäivän aikana kiertäneet lähellekään maailmaa ympäri. Tässä postauksessa perehdymme maailmanympärimatkan budjettiin sekä jaamme säästövinkkejä kokemustemme perusteella.

Seikkailumme aikana matkakilometrejä kertyi yhteensä 70 000 ja vierailimme kahdeksassa eri maassa:

 • Venäjä: 10 yötä
 • Mongolia: 25 yötä
 • Kiina: 46 yötä
 • Intia: 47 yötä
 • Uusi-Seelanti: 82 yötä
 • Australia: 146 yötä
 • Tansania: 65 yötä
 • Etelä-Afrikka: 40 yötä

Tältä näyttää toteutunut matkareittimme:

maailman ympäri matkan hinta

Olemme ynnänneet yhteen maailman matkamme kokonaiskustannukset reissun aikana ja reissubudjetiksemme yhden henkilön osalta muodostui…

Maailmanympärimatkan hinta

13 601 euroa / henkilö (29,50 euroa / päivä)

Paljon vai vähän?

Katsotaanpa ensin mitä tämä summa sisältää.

🌍📍Jambiani. You never ending streatch of beach. As far as the eye can see we see your silhuette. It's as if you are constantly calling us to be with you. Here in Jambiani everyone and everything is connected to the beach. See

Maailmanympärimatkan hinta oli 13 601 euroa.

Olemme jakaneet maailmanympärimatkan hinta -laskelman seitsemään osa-alueeseen:

 1. lennot 2805 euroa
 2. muut matkustamiskustannukset 2612 euroa
 3. majoituskustannukset 4275 euroa
 4. reissun aikana tehdyt aktiviteetit 1904 euroa
 5. matkavakuutukset 1006 euroa
 6. rokotukset ja lääkkeet 629 euroa sekä
 7. viisumit 370 euroa.

Yhteissumma 13 601 euroa ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä tässä laskelmassa ei ole huomioitu maailman matkan ruokakustannuksia, reissun aikana tehtyjä shoppailuja tai varustehankintoja. Toivottavasti laskelmamme antaa kuitenkin jonkinlaista maailmanympärimatkan hintaosviittaa omaa maailman matkaansa suunnittelevalle.

Mennäänpä seuraavaksi vähän tarkempiin lukuihin!

maailman ympäri matkan hinta lennot

1. LENNOT: 2805 euroa

Tämä summa sisältää kaikki ikiloman lentoliput (yhteensä 7 lentoa). Lensimme välit:

 • Kiina-Intia
 • Intia-Andamaanit
 • Andamaanit-Uusi-Seelanti
 • Uusi-Seelanti-Australia
 • Australia-Tansania
 • Tansania-Etelä-Afrikka
 • Etelä-Afrikka-Suomi

Etukäteen olimme ostaneet vain kolme lentoa, sillä halusimme pitää kaikki vaihtoehdot reissun etenemisen suhteen mahdollisimman avoimina. Tämä osoittautui mielestämme hyväksi ratkaisuksi, koska tuntui hyvältä suunnitella matkareittiä sitä mukaan kun reissumme eteni.

Säästövinkki: Uskomme, että olisimme päässeet lentokustannuksissa joitakin satasia halvemmalla, jos olisimme ostaneet kaikki lentoetapit etukäteen lentopakettina. Tämä vaatii kuitenkin enemmän etukäteissuunnittelua ja matkareitin lukkoon lyömistä.

14

2. MUUT MATKUSTAMISKUSTANNUKSET: 2612 euroa (5,67 euroa / päivä)

Tämä summa sisältää kaikki paikasta toiseen liikkumiskustannukset, kuten pitkän matkan junaliput ja bussiliput, paikallisliikenteen maksut, taksit, riksat ja uberit, polkupyörä- ja mopovuokrat, lauttaliput, venematkat sekä autonvuokraukset ja bensat.

Isoimmat lohkaisut matkustamiskustannuksista haukkaavat Trans-Mongolia junaliput (650 euroa) ja Uuden-Seelannin bussipassi (530 euroa). Uudessa-Seelannissa lauttamatkat eivät sisältyneet bussipassiin, ja ne kahmaisivat yllättävän ison osan veneilykustannuksista (168 euroa).

 • JUNAT: 846,15 euroa
 • PITKÄNMATKAN BUSSIT: 736,10 euroa
 • TAKSIT JA UBERIT: 202,84 euroa
 • PAIKALLISLIIKENNE: 151,50 euroa
 • SKOOTTERIT JA PYÖRÄT: 17 euroa
 • AUTON VUOKRAUKSET + BENSAT: 294,30 euroa
 • VENEET: 364,10 euroa

Lentoliput ja muut matkakustannukset yhteensä:

matka maailman ympäri hinta matkustaminen

Säästövinkit: Jos sinulla on paljon aikaa, maan sisällä tai maasta toiseen kannattaa liikkua bussilla tai junalla lentojen sijaan, koska juna- ja bussiliput ovat useimmiten paljon edullisempia. Kolmannessa luokassa matkustaa hyvin edullisesti ja mukavasti monissa maissa ja suosittelemme lämpimästi kolmannen luokan lippuja Venäjällä ja Kiinassa. Kiinassa emme kuitenkaan suosittele ostamaan seisomapaikkoja 20 tunnin yöjunaan halvan hinnan takia (kokemusta on! 😀 ), koska seisomapaikka ei ole sen arvoista. Intiassa junalippuun kannattaa panostaa enemmän, sillä kakkosluokkakin voi olla aikamoisen ahdas kokemus.

Trans-Siperian ja Trans-Mongolian junaliput kannattaa ostaa netistä (tai paikan päältä sitä mukaa kun matka etenee), koska matkatoimiston kautta liput ovat kalliimmat. Katso tekemämme video Trans-Siperian junamatkasta täältä.

Uudessa-Seelannissa bussipassi on edullinen tapa matkustaa ympäri maata. Kurkkaa budjettimme ja vinkkimme Uuteen-Seelantiin täältä ja katso inspiroiva video Uuden-Seelannin kohokohdista täältä.

Etelä-Afrikassa kannattaa ehdottomasti vuokrata auto, sillä vuokrahinta on halpa ja polttoaine on erittäin edullista. Katso video Etelä-Afrikan road tripista täältä.

Jos olet kiinnostunut matkustamaan purjehtien, sen voi tehdä todella halvalla tai jopa ilmaiseksi liittymällä purjeveneen miehistöksi. Kurkkaa sivustot: www.crewseekers.net sekä www.crewbay.com  ja katso video purjehduskokemuksestamme täältä.

Luksuslomalla Havelock-107

3. MAJOITUKSET: 4275 euroa (9,27 euroa / päivä)

Majoituskustannuksiin sisältyvät ikiloman kaikki nukkumiskustannukset (hotellit, hostellit, leirintäalueet, bungalowit, majatalot, motellit, mökit, airbnb huoneet, jurtat ja kyläyhteisöjen perhemajoitukset).

Majoitusten osalta pyrimme lähes aina etsimään halvimman (tai jopa ilmaisen) vaihtoehdon. 168 yönä onnistuimme nukkumaan nollabudjetilla (telttaillen, talovahtina, lentokentillä, ystävien ja sukulaisten luona, yöbusseissa tai -junissa, tehden työtä majoitusta vastaan yms.) Välillä kuitenkin räjäyttelimme pankkeja luksusmajapaikoissa ja enimmillään maksoimme hulppeasta bungalowmajoituksesta älyttömät 250 euroa yöltä. (Aivan joka sentin arvoista sekin. <3 )

Luksuslomalla 54

Säästövinkit: Me käytimme paljon ilmaisia tai todella edullisia majoitusvaihtoehtoja. Kun ystävien ja sukulaisten sohvat, telttailu tai sohvasurffaus alkoivat tökkiä, kokeilimme näitä:

 • Toimi talo- ja eläinvahtina: Me käytimme Australiassa trustedhousesitters.com –palvelua (maksullinen), joka toimi tarpeisiimme erittäin hyvin. Vahdimme koiria, papukaijaa ja kanoja Australian itärannikolla monessa eri osoitteessa. Talovahti saa ilmaisen talon omistajien loman ajaksi eläintenhoitoa vastaan.
 • Lunasta ilmainen majoitus työpanosta vastaan:

eläinvahtina Australiassa 2

4. AKTIVITEETIT: 1905 euroa

Aktiviteetteihin sisältyvät kaikki ikiloman aikana koetut maksulliset elämykset, ja tapahtumien, nähtävyyksien sekä kansallispuistojen sisäänpääsyt. Isoimmat kulut aktiviteettien yhteissummasta lohkaisivat nämä kaksi reissua:

 1. Kahden viikon luontomatka Mongolian aroilla ja autiomaassa (578,50 euroa). Katso inspiroivat videot Mongoliasta:
 2. Neljän päivän safari Serengetin ja Ngorongoron kansallispuistossa Tansaniassa (582 euroa). Katso safarivideot täältä:

Säästövinkki: Aktiviteetit on helppo paikka säästää kustannuksissa! Hintavia aktiviteetteja, retkiä ja seikkailuja löytyy sadoittain jokaisesta matkakohteesta, joten kannattaa jo etukäteen miettiä, mitkä aktiviteetit ovat niitä ”must do” aktiviteetteja ja budjetoida nämä mukaan reissusuunnitelmiin.

Kaikki kalliit aktiviteetit kannattaa kilpailuttaa paikallisten toimijoiden kesken, koska hintaeroja on erittäin paljon ja pahimmillaan toinen yritys pyysi meiltä tupla- tai triplahintaa samasta aktiviteetista.

Yllä esiteltyjen seikkailujen lisäksi emme tehneet mitään muita isoja tai kalliita aktiviteetteja, vaan keskityimme ilmaisiin tai edullisiin seikkailuihin. Siitä huolimatta rahaa on kulunut aika paljon pelkkiin sisäänpääsymaksuihin ja kansallispuistojen lupamaksuihin.

Horse trek in Mongolia IKILOMALLA matkablogi travel blog (3)

5. MATKAVAKUUTUKSET: 1006 euroa

Ennen reissuun lähtöä otimme matkavakuutukset OP Pohjolan kautta, jolloin maksoimme vuoden kestävästä vakuutuksesta 650 euroa / henkilö.

Ensimmäisen vuoden aikana sattui ja tapahtui: viisauden hampaat tulehtuivat Kiinassa, Intiassa makasimme viikon tiputuksessa, Uudessa-Seelannissa matkasimme ambulanssilla ja kävimme kirurgin pakeilla… Matkavakuutuksemme korvasi pelkästään ensimmäisen vuoden sairaskuluja yli 11 000 euron edestä, joten matkavakuutuksen ottaminen todellakin kannatti.

Jostain kumman syystä vakuutusyhtiömme halusi korottaa tuntuvasti vakuutusmaksuamme toiselle vuodelle, joten vaihdoimme matkavakuutuksen tarjoajan kansainväliseen firmaan kesken matkan (World Nomads).

Vinkki: Matkavakuutusten hinnoissa ja sisällöissä on aika paljon eroja, joten vakuutus kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa. Varmista, että vakuutuksesi kattaa mahdolliset extremelajit, joita olet ajatellut kokeilevasi reissun aikana.

Kannattaa myös etukäteen tarkistaa korvaako matkavakuutus kadonneita tai varastettuja matkatavaroita ja millaisilla ehdoilla korvaukset maksetaan. Esimerkiksi Titan kansainvälinen vakuutus ei olisi korvannut varastettuja matkatavaroita, mutta Thomaksen samalta firmalta ostettu vakuutus olisi korvannut. Onneksi mitään ei varastettu reissun aikana.

sairaala1

6. ROKOTUKSET JA LÄÄKKEET: 629 euroa

Rokotukset ja lääkkeet sisältävät kaikki reissussa tarvittavat matkarokotukset (Hepatiitti A ja B, Keltakuume, Lavantauti, Kolera, Meningokokkitaudit, Influenssa, Jäykkäkouristus, Polio), lääkäripalkkiot, malarianestolääkityksen Intiaan (6 viikkoa) ja Tansaniaan (10 viikkoa), merisairauslääkkeet sekä mukana kulkeneet ensiapupakkauksen lääkkeet ja tarvikkeet.

Säästövinkki: Suomessa perusrokotteet saa ilmaiseksi julkisen terveydenhuollon kautta, joten säästäväisen ei kannata suunnata yksityiselle lääkäriasemalle. Erikoismatkarokotteet voi hakea sähköisellä reseptillä itse apteekista ja käydä terveysasemalla pistättämässä ne samalla kerralla kun sairaanhoitaja antaa perusrokotteita.

Vaikka malarialääkkeitä saakin Aasiasta ja Afrikasta pilkkahintaan, emme suosittele napsimaan mitään lääkkeitä, joiden aitoutta ja turvallisuutta ei voi taata. Me emme halunneet riskeerata malariapainajaisia yhtään pahemmiksi mitä ne muutenkin olivat.

Trans-Siperia junamatka Trans-Siberian train journey IKILOMALLA matkablogi travel blog (20)

7. VIISUMIT JA LUVAT: 370 euroa

Viisumimaksut sisältävät kaikkien maiden turistiviisumimaksut.

Säästövinkit: Olisimme voineet hiukan säästää kustannuksessa, jos olisimme kikkailleet päivämäärien kanssa ja viipyneet tietyissä maissa vain ilmaisen turistiviisumin ajan, esim. Australiassa alle 3 kuukautta.

Venäjän ja Kiinan viisumit ostimme junalippujen ostamisen yhteydessä matkatoimiston kautta, mutta ne olisi ollut huomattavasti halvempaa ostaa itse.

💍Surprise proposal: "I admired the beautiful sunrise while listening to the serenade of the calm waves. Our drone was flying somewhere above me and filming everything. Suddenly Thomas gave me a signal that the drone should start landing soon, would

Maailmanympärimatkan hinta – paljon vai vähän?

Kysyimme meidän Facebook seuraajilta arvauksia, että kuinka paljon meidän maailmanympärimatkamme maksoi. Saimme yhteensä 55 arvausta, jotka vaihtelivat 7600 eurosta 19 124 euroon. Arvauksien keskiarvo oli 13 291 euroa, joka osui hämmästyttävän lähelle totuutta.

Maailmanympärimatkan hinta oli 13 601 euroa.

matka maailman ympäri hinta

Kun maailmanympärimatkan hinta jaetaan 461 päivälle, yhden päivän hinnaksi tulee 29,50 euroa (pois lukien ruoat). Meidän mielestämme selvisimme aika kohtuullisella hinnalla. Ainakin ikiloma oli jokaisen sentin arvoinen. <3

Titta ja Thomas

IKILOMALLA VLOGI & MATKABLOGI

PS. Tuu seuraamaan meidän seikkailuja somessa ja juttelemaan matkailusta, seikkailuista ja yllätyksistä. Kevään ja kesän aikana keskusteluaiheissa sivutaan myös hääsuunnitelmia, koska Australian rannalla tehty yllätyskosintatarina jatkoa. <3

Seuraa reissuamme Facebookissa, Instagramissa, TwitterissäSnapchatissa ja YouTubessa.

9 TYKKÄÄ TÄSTÄ | LIKE THIS
Talon rakentaminen Sansibarilla | Building a house in Zanzibar
Unelma-ammatti alkoi ikuisesta lomamatkasta
Jaa kavereillesi / Share with friends:
16 Comments
 1. Moi, kivoja juttuja Teillä. Minä olen tehnyt kans pitkiä reissuja useita ja olette oikeassa siinä että halvemmallakin voisi selvitä. Mutta silloin pitää pysyä pois kalliista maista 😂 Itse olen vuoden reissuja tehnyt 5-6000€ kokonaisbudjeteilla. Yli 80 maata kierretty noin 20€ päiväbudjetilla. Onnistuu helposti Intia-Aasia akselilla kun katsoo missä koisii ja mitä syö 🤗 Myös etelä-väli Amerikoissa pärjää halvalla 🙄

  Reply
  1
  • Moikka! Mitä enemmän pystyy karsimaan mukavuuksista ja kalliista aktiviteeteista, sitä halvemmalla selviää. 🙂 Me ollaan ihan tyytyväisiä näihin lukuihin, koska taiteiltiin minimibudjetin ja ökykuluttajan välillä tasaiseen tahtiin. 🙂 Ja toki jos valitsee hintatasoltaan halpoja maita tai reissaa Aasia painotteisesti, sitä pienemmällä budjetilla pärjää. 😉 On tää reissailu vaan niin ihanaa. <3 Aina kun palaa Suomeen, alkaa pohtia uutta matkaa. Titta ja Thomas

   Reply
   1
 2. Eli toihan oli yhden hengen kulut? Eli teille kahdelle oli hinta 27000 euroa. Olisi ollut ehkä parempi ilmoittaa tuo kahden hengen hinta, kun kaksi teitä matkusti…

  Reply
  2
  • Tämä on yhden hengen kulut, kyllä vain. 🙂 Tällä tavalla meille oli selkeämpi laskea kustannukset, yhtä henkilöä kohden. Eli meiltä kahdelta 2 x 13 601 euroa.

   Titta ja Thomas
   IKILOMALLA

   Reply
   2
 3. Oottepas te edullisesti päässeet, varmasti ollut jokaisen sentin arvoinen tää teidän matka! 🙂 Tätä tarkasti eriteltyä budjettia oli kyllä mielenkiintoista lukea – ollaan pohdiskeltu, että aletaan säästämään vuoden parin mittaista matkaa varten ja oon kauhistellu budjetteja. Hirmu monilla on mennyt 20-30 000, joka omaan korvaan kuulostaa tosi korkealta. Teidän postaus antoi toivoa, että rahat riittänee! Ja miten hyvä idea toi lemmikkivahtihomma.

  Reply
  3
  • Moi Veerapirita! <3

   Kiva kuulla, että olet sitä mieltä, että selvisimme edullisesti. 🙂 Budjettilaskelmaa tehdessämme, alkoi tuntua, että huh, olis voinut monessa jutussa säästää paljon enemmänkin. Ja jos oltais viivytty lyhyempiä aikoja noissa “kalliissa” maissa, niin varmasti olisi tullut aivan toisenlaisia loppusummia budjettiin. Hyvin pienelläkin rahalla selviää maailmalla, jos on valmis karsimaan mukavuuksista ja luksuksesta. 😉

   Juteltiin just yhden tytön kanssa, joka reissaa yksinään Afrikassa. Hän on tällä hetkellä ollut reissussa 6 kuukautta ja rahaa on kulunut yhteensä vain 2200 euroa! Tähän siis sisältyi myös ruoat ja kaikki aktiviteetit mitä hän on halunnutkin tehdä. Se on jo aika hardcore budjettireissausta. Niin halvalla me ei oltais kyllä MILLÄÄN selvitty. 😀 Tämä tyttö kertoi, että hän tekee kesäisin kolme kuukautta Suomessa töitä ja niillä tienesteillä matkustaa loppuvuoden maailmalla seuraavaan kesään saakka. 😀 Reissutyylinsä kullakin! 😀

   Meidän reissu oli kyllä joka sentin arvoinen. Niin huikea seikkailu, että vois lähteä uudelleenkin. 😉

   Toivottavasti te saatte matkakassan kuntoon ja oman seikkailunne alkuun! Toivotamme teille ihanaa suunnitteluaikaa! <3

   Titta ja Thomas
   IKILOMALLA

   Reply
   3
 4. Hyvä kirjoitus! Tämä on aihe, joka kiinnostaa lähes kaikkia, oli kyseessä viikonloppu Tallinnassa tai 461 päivää ympäri maailmaa.

  Hääsuunnitelmia odotellessa.

  Reply
  4
  • Kiitos! <3 🙂

   Toivottavasti tästä on apua mahdollisimman monelle, jotka suunnittelevat omia tulevia reissujaan. 🙂

   Häähumuisin terveisin,

   Titta ja Thomas
   IKILOMALLA

   Reply
   4
 5. Halvalla olette kyllä päässeet! Majoitusbudjetti saa todella hämmästelemään. Mutta tietty nuo ilmaisvaihtoehdot ovat alentaneet paljon kustannuksia. Olen lähdössä neljän kuukauden reissulle ja ajattelin minulla menevän suunnilleen tuon siinä ajassa, sisältäen kaiken paitsi jo ostamani HEL-BKK-lennot, mutta pysyttelemällä Aasiassa säästää paljon verrattuna kalliisiin Uuteen-Seelantiin ja Australiaan.

  Olin muuten kuvitellut oman jatkuvan matkavakuutukseni olevan voimassa 90 päivää, mutta onkin 45. Olen jo pari pitkää reissua ollut loppuajat ilman vakuutusta. Se kylmäsi. Nyt olisi vakuutusyhtiön tarjous neljälle kuukaudelle sähköpostissa, mutta en ole uskaltanut avata. Pelkään hintaa. Toisaalta ilman ambulanssilennot kattavaa vakuutusta en lähde mihinkään. 🙂 Teillä kyllä huonoa tuuria, jos noin paljon tarvinnut lääkäriä.

  Reply
  5
  • Hui, tuo matkavakuutus! Mekin olemme tähän saakka ajatelleet, että perusmatakvakuutus on aina voimassa sen 3kk ja sitten siitä eteenpäin pitää tarkistella ja pyytää tarjouksia. :O Pitääkin olla jatkossa tarkkana, jos vakuutusyhtiöt alkavat pienennellä matka-aikoja… Se on pelottava ajatus, että jotain kävisi reissun päällä ja että vakuutus ei olisikaan voimassa. HUI! Tällä reissulla tuli tosiaan opittua,että ilman matkavakuutusta ei lähdetä minneen. Ei taatusti…

   Mekin oltais varmasti päästy aika lailla halvemmalla, jos oltais oltu kauemmin noissa Aasian maissa tai Afrikassa. Uusi-Seelanti – Aussi -akseli on tosiaan kallista hupia. 🙂

   Kaiken kaikkiaan ollaan kyllä tyytyväisiä budjettiimme. Halvemmallakin olis voinut mennä, mutta menköön tällä. 😉 Oli sen verran mahtava reissu, ettei sitä pysty budjetilla mittaamaan. 🙂

   T ja T
   IKILOMALLA

   Reply
   5
   • Vakuutuksesta vielä: jos lähtee pitkään reissuun, on oltava pitkän reissun vakuutus. En esimerkiksi voi lähteä 45 päivän vakuutuksellani ja sitten ostaa sille jatkoa reissunpäällä. Näin sanottiin ainakin Ifissä.

    Reply
    5
    • Joo, näin mekin ollaan asia ymmärretty… Ja reissun päällä ei voi ostaa mitään uusia suomalaisia vakuutuksia, koska on poistunut jo Suomesta… :/ Kunnon selvittelyä vaatii aina tuo vakuutuksen ottaminen. 😀

     Titta

     Reply
     5
 6. Ai vitsit, todella edullisesti olette kyllä onnistuneet matkustamaan! Tämä on kyllä niin mainio esimerkki siitä, että matkan ei tarvitse olla kallis jotta pääsee kauas ja ikimuistoisiin paikkoihin, ja hankkii mielettömiä kokemuksia!

  Reply
  6
  • Kiitos Laura kommentistasi! Me itse jotenkin ajattelimme, että äh, olisihan sitä voinut tätäkin säästäväisemmin vielä matkustaa… 😀 Monessa paikassa olisi helposti pystynyt tinkiä vieläkin enemmän kuluista ja mukavuuksista. Mutta tulipahan nautittua ja koettua ihan kaikki mitä haluttiinkin. 😉 Aivan ihana reissu ja jokaisen sentin arvoinen. <3 Näitä kokemuksia ja muistoja ei voi mitata rahassa. <3

   Titta ja Thomas
   IKILOMALLA

   Reply
   6
 7. Matkablogeissa aina kauhistellaan, miten kalliilla joku on matkustanut ja samaan aikaan minä hiljaa mielessäni ihmettelen, miten joku voikaan matkustaa noin halvalla…Pidän summaanne siis tosi pienenä, ei onnistuisi minulta 🙂 Suurin ongelma olisi tuo majoitus, ihanat, hyvät hotellit ovat iso juttu minulle reissussa. Mutta ehkä tämän voisi ottaa haasteena ja vaikka edes kokeilla jotain teidän majoitusvaihtoehdoista!

  Reply
  7
  • Kiitos Katja kommentistasi!

   Kun tuon 13 601 euroa heittää yllättäen ilmaan ja kysyy onko se paljon vai vähän, aluksi monikin irvistelee että PALJON!

   Mutta sitten kun lukee eteenpäin ja kun lukua alkaa kunnolla avaamaan ja katsomaan että mihin se summa onkaan kulunut, niin mielipide usein muuttuu… että VÄHÄN! 😀

   Pidemmällä matkalla majoituksen tasossa on pakko karsia, yleensä aika paljonkin. 😉 Muuten budjetti kuluisi jo ekojen kuukausien aikana. 😀

   Kyllä luksusmajoitukset ovat ah niin mukavia,mutta niiden käytölle on meidän reissussa sitten aivan oma aika ja paikka. 😉

   Titta ja Thomas / IKILOMALLA

   Reply
   7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *