Dar es Salaam kansikuva IKILOMALLA

AFRIKKA – Täällä ollaan! AFRICA – Here we are!

DAR ES SALAAM

Karibu, tervetuloa mukaamme Afrikan seikkailuihin!

Ensimmäisenä päivänä tutustuimme Dar es Salaamin vilskeeseen, kävimme kalamarkkinoilla, opiskelimme swahilin kieltä, maistoimme perinteistä katukahvia ja tapasimme paikallisen taiteilijan, joka näytti meille kaupunkia.

DAR ES SALAAM

Karibu! Welcome and join us on our African adventures!

On our first day we dived into Dar es Salaam ‘s vibrant street life, we visited the local fish markets, we studied some Swahili language, tasted some traditional street coffee and met a local artist who showed us around town.

Dar es Salaam on pullollaan hulinaa, elämää ja herkullista ruokaa. Testasimme aamupalaksi afrikkalaisia lettuja lihakastikkeen kanssa ja lounaaksi mangokeittoa.

Harjoittelimme lisää swahilia ja seikkailimme ihmeellisessä Kariakoo marketissa.

Tämä on toinen päivämme Afrikassa:

Dar es Salaam is full of colourful life and delicious food. We tried out some African pancakes with beef for breakfast and mango soup for lunch.

We practised a few more words in Swahili and explored the amazing Kariakoo market.

This is our second day in Africa:

Oi Afrikka!

Pelkäsimme pahaa kulttuurishokkia ja vastaavaa sekamelskaa mitä Intiassa koimme. Mutta tämä on aivan erilaista!

Sekamelskaa löytyy, mutta ensivaikutelma oli todella värikäs ja iloinen.

Ihmiset hymyilevät leveästi ja tuijottavat meitä uteliaina. Huutelevat tervehdyksiä swahilin kielellä “JAMBO – JAMBO” ja tulevat kättelemään.

Oi Afrikka – tykkäämme sinusta jo nyt.

Oh boy Africa!

We were afraid and anticipating another case of culture shock, similar to India. However this is something entirely different!

Sure there is chaos, but our first impression was very colorful and joyful.

People smile with wide smiles and stare at us curiously. They shout greetings to us in swahili “JAMBO – JAMBO” and come over to shake our hands.

Oh boy Africa – we like you already.

Dar es Salaam Tansania IKILOMALLA

IKILOMALLA?

Ikilomalla on seikkailijapariskunnan reissutarina ja matkablogi. Hyppäsimme pois rottarallista syksyllä 2015 ja lähdimme elämämme suurimmalle matkalle, ikilomalle.

Tervetuloa mukaamme ikilomalle! Seuraa reissuamme Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Periscopessa, Snapchatissa ja YouTubessa.

IKILOMALLA?

Ikilomalla is a journey of a lifetime hosted by a Finnish couple. We quit our rat race on autumn 2015 and left on the biggest adventure of our lives, IKILOMALLA (“Forever vacation”).

Welcome aboard our IKILOMALLA! Follow our journey on FacebookInstagram, Twitter, Periscope, Snapchat and YouTube.

10 TYKKÄÄ TÄSTÄ | LIKE THIS
9 askelta matkavideon tekemiseen, 9 steps to make a travel video
Merireittiä pitkin Sansibarille, Sea route to Zanzibar
Jaa kavereillesi / Share with friends:
4 Comments
 1. wow! Ihan tuntee itse olevansa tuolla torilla teidän mukana, mahtavan tuntuista meininkiä ja todella postiivinen fiilis välittyi…vaikka Afrikka on omalla tavallaan minulle aika mystinen ja jopa hieman pelottavakin…niin tässä kaikki minun negatiiviset tunetmukseni kuitenkin haihtuivat.

  Reply
  1
  • Pitää myöntää, että Afrikka kyllä ennen tänne saapumista jännitti kovinkin paljon. Odotimme jotain samanlaista shokkia mitä Intiassa, mutta onneksi sitä ei tullut. Täällä nauravat ihmiset ja iloiset värit tekevät positiivisen tunnelman. 🙂 Afrikasta on vaikea olla pitämättä. <3

   T.T&T

   Reply
   1
 2. Oi Afrikka ja Tansania, nauttikaa! Jos olette menossa Sansibarille ja kaipaatte vinkkejä niin mun blogista löytyypi kun tuosta selaa hiukan alaspäin: https://discoveringsunbeams.wordpress.com/tag/zanzibar/ . Vietin siellä kuukauden joten tuli nähtyä kaikenlaista. 🙂

  Reply
  2
  • Moi Johanna!

   Kiitos postauksen jakamisesta! Olemme paraikaa täällä Sansilla, ja on kyllä huikea paikka! Pitääpä kurkata sun vinkkejä läpi!

   Me oltiin pari päivää Stone Townissa ja jatkettiin sieltä Kizimkazin kylään viikoksi. Perjantaina lähdemme Pajelle ja sieltä Jambianiin. Olisi kiva kuulla, mikä oli sun lempparipaikka Sansibarilla tai jos on jotain mitä täällä kannattaisi ehdottomasti nähdä ja kokea? 🙂

   Afrikka jännitti etukäteen, mutta ihan turhaan! Tähän maahan on helppo rakastua! <3

   Titta ja Thomas

   Reply
   2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *