20

11 MINITARINAA MAAILMALTA

Ikilomalla haastettiin mukaan Liebster Award blogihaasteeseen (Kiitos Unelmatrippi!). Otimme haasteen vastaan ja alla on yksitoista tarinaa Titan (ja osittain myös Thomaksen) matkoilta.

MATKAKUUMEESEEN SAIRASTUMINEN
 1. Miten kiinnostuit matkailusta eli millainen tarina on matkakuumeeseen sairastumisesi takana?

Pääsin ensimmäisen kerran etelän lomamatkalle yksitoista vuotiaana, kun lähdimme perheen kanssa kahdeksi viikoksi Portugaliin. Kuuma etelän lämpö, pitkät vaaleat hiekkarannat, Atlantin aallot, hotellin uima-allas, mahtipontiset ukkoskuurot, värikkäät papukaijat, Piripiri kana, (vatsataudit) sekä vieraan maan kolikot ja setelit lumosivat tämän lapsosen täysin. Heti matkalta palattuamme aloin säästää viikkorahoja seuraavaa matkaa varten.

lentokone

IHANAT KAMALAT PERHERETKET
 1. Mikä on varhaisin muistosi matkustamisesta?

Sullouduttiin vähintään kerran kesässä koko viisihenkisen perheen kanssa autoon ja tutustuttiin kotosuomen kesäkohteisiin. Tutuiksi tulivat huvipuistot, vesipuistot, mökkeilyt ja järvien rannat. Istuttiin kuumassa autossa ja väritettiin puuhakirjoja. Syötiin valuvaa mehujäätelöä, hoettiin viiden minuutin välein ”milloin ollaan perillä” ja kinattiin sisarusten kanssa.

maisema

HAJUVESIVARAS
 1. Onko sinulta varastettu mitään ikinä matkalla, jos on niin mitä?

Meksiko Cityssä matkalaukkuni ei mahtunut lukkokaapin sisälle. Säilytin sitä huolettomasti sepposen selällään sängyn alla jaetussa hostellihuoneessa. Ihme ja kumma, vain yksi halpis hajuvesi hävisi viikon aikana. Voi myös olla, että hävitin sen ihan itse.

DSCN1496

KERJUUREISSULLA AUSTRALIASSA
 1. Missä maassa olet syönyt maistuvimman ateriasi? Mitä silloin söit?

Kerran päätimme kävellä kahdeksan päivää Australian luonnossa, pitkin autioita sademetsiä, peltoja ja rantoja. Pakkasimme viikon ruoat mukaan. Innokkaasti ja hyvällä ruokahalulla söimme muutamat ensimmäiset päivät: Mitä enemmän söimme, sen parempi! Rinkat kevenivät koko ajan! Mahtavaa! Viidentenä päivänä tajusimme kauhistuen, että ruoka ei riitä koko matkan ajaksi! Olimme puoliautiolla maaseudulla lehmälaidunten keskellä vain parin riisipussukan kanssa. Ei kauppoja, eikä kenttää matkapuhelimissa. Mikä neuvoksi? Kerjuureissu! Jätimme rinkat polun varteen ja lähdimme etsimään ruokaa. Kiertelimme autioilta maataloilta toisille kolkuttelemassa ovia. Haaveilimme löytävämme kanalan, josta voisimme saada pari kananmunaa. MMMMMM!! Viimein meitä lykästi! Eräässä maalaistalossa oli juuri putkimies käymässä, joka kuunteli nauraen säälittävän tarinamme. Hän lähti ajamaan meitä kilometrien päässä olevalle huoltoasemalle, josta ostimme kassikaupalla ruokaa loppuvaellusta varten! Koskaan aiemmin kananmunat, pekoni, kylmä olut ja suklaa eivät ole maistuneet NIIIIN hyvälle!

maaseutu

MEKSIKOLAINEN LIIKENNE
 1. Mieleenpainuvin bussimatkasi maailmalla?

Meksikon vuorilla hurjastelu näyttää niiltä pahimmilta YouTube videoilta, joita välillä näkee. Ajetaan niin kovaa kuin kaasupoljin antaa myöten, tehdään äkkijarrutuksia, ohitellaan toisia autoja, tööttäillään tasaisin väliajoin ja vedetään mutkat suoriksi. Pelottavaksi tämän tekee vuoristo ja kapeat huonokuntoiset tiet. Kolarin sattuessa poliisi kerää osapuolilta rahaa ja poliisille vähiten maksanut on syyllinen. Yhden kerran olimme mukana kolaribussissa, mutta onneksi selvisimme vain säikähdyksellä!

meksiko

LEVYTYSRAHIT! <3
 1. Paras ostoksesi maailmalta?

Tiedättehän ne kolmion muotoisen tyynyt, joita Aasiassa näkee rantabaareissa ja loungeissa? Ostettiin Thaimaasta yhdet levytysrahit muistoiksi. Ai että niissä on mukava levyttää ihan omankin kodin lattialla ja uppoutua muistelemaan Bangkokin aistikasta ihmisvilinää ja paratiisisaarten reggaesoundeja.

IKILOMALLA = LOPPUMATON LOMAMATKA
 1. Kuinka pitkä on ollut pisin tekemäsi ulkomaanmatka? (lomamatka) Minne se suuntautui?

Olen asustellut kuusi kuukautta Amsterdamissa aupairina ja viisi kuukautta Meksikossa vaihto-opiskelijana. Näitä ei varmaan lasketa lomamatkoiksi (vaikka lomailu olikin isossa roolissa reissun aikana)? Kolmisen vuotta sitten reissailimme Thomaksen kanssa ympäri Australiaa kolmen kuukauden ajan – tuo aika ei valitettavasti riittänyt läheskään koko Australian näkemiseen. Onneksi elämämme pisin lomamatka, IKILOMA, alkaa pian.

ranta

KUOHUVIINIÄ LA MALINCHEN HUIPULLA
 1. Huvittavin matkalla sattunut kömmähdys?

Päätimme lähteä elämämme ensimmäiselle vaellusreissulle. Valitsimme ”ihan kevyen” reissun, nimittäin kiipeämisen Meksikolaisen La Malinche vuoren huipulle (n. 3000 m). Ostimme lenkkarit ja tuulitakit. Pakkasimme kahdeksan tunnin vaellukselle mukaan pari palaa leipää ja puoli litraa vettä. Ja kaksi pulloa kuohuviiniä. Sekä pienen tuulessa heiluvan lipun. Ajattelimme, että kilistelemme klassisesti sitten vuoren huipulla kuohuviiniä, sen jälkeen kun olemme valloittaneet vuoren iskemällä lipun maahan kiinni.. Pääsimme huipulle, mutta voitte vaan arvata millä fiiliksillä? Kurkku kuivui jo ensimmäisen tunnin jälkeen, uudet kengät hiersivät jalat puhki, 3000 metrin korkeudessa janoon juotu kuohuviini jyskytti loppumatkan ohimoillamme ja aurinko poltti kasvomme tulipunaisiksi. Onneksi selvisimme hengissä takaisin alas. 😀

kuoharit

HAALEA TEEHETKI
 1. Missä maassa olet juonut kamalinta kahvia?

Borneossa. Kamalinta kahvi on silloin, kun se maistuu kuumalle teevedelle. Tai vielä pahempaa se on silloin kun se ei ole edes kuumaa.

ALOITA KARKKILAKKO
 1. Paras säästövinkkisi matkakassan kerryttämiseen?

Itse olen sen sortin karkkinarkkari, että on tullut säästettyä seteli jos toinenkin kuluneiden lakkokuukausien aikana! Tänään täynnä 131  päivää!

kallo

HELSINKIÄ PAKOON
 1. Houkuttelevin kotimaan matkakohde kesäaikaan?

Hangon pitkät valkoiset hiekkarannat, kirkas merivesi ja aurinko! Sitten illalla kun aurinko laskee, on ihanaa kävellä pitkin rantabulevardia, illallistaa valitsemansa rantaravintolan terassilla, ihastella merimaisemaa ja valkoisia purjeveneitä, katsella iloista ihmisvilinää sekä nauttia ilta-auringon hehkusta.

hanko

 

Liebster award

Katso säännöt

Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.

Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.

Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.

Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

liebster-award

Katso haastetut blogit

Huge Passion For Life

Kohteena maailma

Historia de Viajes

Pää pilvissä

Syö, matkusta, rakasta

Kaikki maanosat

Travel Adventures Without End

Pala maailmaa

Lostventures

Srilankan tyttö

To the moon and back

Toivottavasti lähdette kaikki mukaan haasteeseen! Olisi huippua lukea teidän tarinat keksimistämme kysymyksistä! (Kysymykset alla)

Katso kysymykset

 1. ”NEAR DEATH EXPERIENCE” Reissutilanne, jolloin olet pelännyt kuollaksesi?
 2. ”TOP OF THE WORLD” Milloin olet tuntenut olevasi maailman huipulla?
 3. ”RANDOM ACT OF KINDNESS” Matkan aikana tuntemattomalta henkilöltä saatu apu tai ystävällisyyden ele?
 4. ”UNFORGETTABLE TREK” Ikimuistoisin vaellusreitti maailmalla.
 5. ”REPEAL OF PREJUDISES” Onko matkailu kumonnut ennakkoluulojasi joitakin asioita kohtaan?
 6. ”ENJOY THE MOMENT” Mikä on ollut paras reissuhetkesi?
 7. ”BIGGEST ADVENTURE” Mikä on suurin seikkailusi?
 8. ”NIGHT HORROR” Kuvaile kammottavin paikka jossa olet yöpynyt.
 9. ”RATRACE” Oletko koskaan poistunut oravanpyörästä pidemmäksi aikaa?
 10. ”NIGHTCRAWLER” Mikä on ollut erikoisin luonnossa kohtaamasi eläin tai ötökkä?
 11. ”EPIC TENT SITE” Mikä on hienoin paikka jossa olet yöpynyt teltassa?

 

1 TYKKÄÄ TÄSTÄ | LIKE THIS
WEEKLY TRAVEL TIP @ INSTAGRAM
Kuusi (teko)syytä, Six excuses
Jaa kavereillesi / Share with friends:
9 Comments
 1. I was just looking at your 11 Minitarinaa maailmalta | IKILOMALLA site and see that your site has the potential to become very popular. I just want to tell you, In case you didn’t already know… There is a website service which already has more than 16 million users, and most of the users are looking for websites like yours. By getting your website on this service you have a chance to get your site more visitors than you can imagine. It is free to sign up and you can read more about it here: http://bbqr.me/4fj5 – Now, let me ask you… Do you need your site to be successful to maintain your way of life? Do you need targeted traffic who are interested in the services and products you offer? Are looking for exposure, to increase sales, and to quickly develop awareness for your site? If your answer is YES, you can achieve these things only if you get your site on the service I am talking about. This traffic network advertises you to thousands, while also giving you a chance to test the service before paying anything. All the popular blogs are using this service to boost their readership and ad revenue! Why aren’t you? And what is better than traffic? It’s recurring traffic! That’s how running a successful site works… Here’s to your success! Read more here: http://ittsy.com/it/3x

  Reply
  1
 2. No niin, kiitokset haasteesta! Nyt on se sitten suoritettu eli tässä 11 minitarinaa maailmalta omalta kohdalta ja tulihan niitä sitten runoiltua muutama enemmänkin 😀

  http://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/08/23/11-minitarinaa-maailmalta/

  Reply
  2
  • Kiitos Rami osallistumisestasi! Kävimme lukemassa tarinat ja ihan mielettömän hauskoja ja mielenkiintoisia kokemuksia! Etenkin tuo haaveilemasi vaellus kuulosti juuri sellaiselta, jonka itsekin tahtoisi joskus kokea! -Titta

   Reply
   2
 3. Ihania reissuja, mukavasti kirjoitettuja tarinoita. On kiva lukea myös noita pieleen menneitä tapahtumia, onhan se niin ettei silloin paljoa naurata, mutta myöhemmin juuri ne ovat usein niitä parhaimpia ja eniten muisteltuja lomamuisteloita.

  Reply
  3
  • Tuo on kyllä ihan totta! Parhaiten on jäänyt mieleen juuri ne reissut, jotka eivät ole menneet läheskään suunnitelmien mukaan 😉

   Reply
   3
 4. Teidän matkakertomuksia voisi lukea ja katsoa loputtomasti. Ihania kuvia, hauskoja ja vähän pelottaviakin tarinoita..mahtavia kokemuksia ja miten mielettömiä muistoja reissuista jää. Tänään olen istunut koneella 2h lukien ja katsoen blogia. Ihanasti huumorilla sävytettyjä kertomuksia, AH tulee ihan mieleen oma nuoruus ja reissut. XXOO

  Reply
  4
  • Kiitos! 🙂 kiva, että tarinat viihdyttävät! 🙂 uusia on luvassa paljon lisää kunhan saadaan matka alkuun!

   Reply
   4
 5. Kiva, että ehditte vastata haasteeseen!

  Heh, kuohuviini eväänä vaelluksella ei ehkä ollut se paras idea. 🙂

  Thaimaalaiset levytysrahit kuulostavat tosi kivoilta ja hyödyllisiltä matkamuistoilta.

  Reply
  5
  • Hahaha 😂 näitä kömmähdyksiä tuntuu sattuvan ja tapahtuvan. Ollaan sellaisia matkailijoita, että enemmän vaan mennään ja vähemmän suunnitellaan 😆😆

   Reply
   5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *